ESSENTIE ACADEMIE: AMSTERDAMSE GROEI

Essentie Academie: Amsterdamse Groei

Essentie Academie: Amsterdamse Groei

Blog Article

Ontwikkel Je Essentie: Coaching In Amsterdam


Deze avond wordt geleid door Yiftach Sagiv, hoofdtrainer van Essencetrainingen in Amsterdam en bedenker van het clearingsproces dat de basis vormt van Zeg je Zegje. Een inspirerende, leerzame en leuke avond is gegarandeerd. De avond begint van 19.00-21.30 uur. Locatie: Essencetrainingen, Jarmuiden 26c in Amsterdam(routebeschrijving). Vanaf 18.30 is de deur open en staat de koffie klaar.


Post-trainingsavond op 8 maart gaat helaas niet door vanwege onvoldoende deelnemers. 18 december 2005 - Nieuwe lay out van onze site. Wij starten 2006 in een 'modern jasje'. Onze vernieuwde site is ontworpen door Gerbrand de Lange. 20 november 2005 - Eerste fase project afgerond. De eerste uitrol van Zeg je Zegje, een samenwerking met 4 scholen in Amsterdam en 1 school in Bilthoven, is afgerond.


Coaching Voor De Essentie: Amsterdamse BegeleidingEssentie Academie: Amsterdamse Ontdekkingstocht

Daarnaast hebben wij enorm veel geleerd van deze 'pilot' en natuurlijk verwerken wij deze ervaringen in onze aanpak. Zeg je Zegje gaat door in 2006. Zeg je Zegje bedankt de Protestant Christelijke basissschool de Julianaschool in Bilthoven en in Amsterdam de openbare basisschool Holendrecht, de oecumenische basisschool het Kruispunt, de oecumenische basisschool Polsstok en de evangelische basisschool Crescendo.


Essentie Cursus: Amsterdamse Verdiepingspad


Bedankt ook Peter de Vree, Nicole Spermon, Jeroen van der Velden, Dennis Malherbe, Ellen de Jong, Yvonne Hoogeveen, Petra de Vries voor jullie betrokkenheid en alle anderen die ons hebben geholpen met de start van Zeg je Zegje!8 juli 2005 - Zeg je Zegje gaat samenwerken met 5 basisscholen. Na een intensieve voorbereiding, waarbij een aantal belangrijke basisinstrumenten tot stand kwamen tijdens de Challenge, hebben wij met 5 basisscholen afspraken gemaakt over samenwerken in een eerste uitrolfase.


Direct na de training gaan de docenten het clearingsproces 2 weken toepassen in de klassen. Gedurende deze weken geeft Zeg je Zegje ondersteuning aan de docenten. Vol vertrouwen en toch ook wel enorm benieuwd kijken wij uit naar de resultaten van weblink onze eerste uitrol. Zeg je Zegje is nu live!(bron) Stel nu dat blijkt dat er echt geen banden zijn tussen Humanication en Scientology? Dan is het nog steeds verwerpelijk dat Humanication methoden hanteert die ze kopieert van wel-Scientology gerelateerde bedrijven.


Essentie Training: Amsterdamse Verlichting


Essentie Academie: Amsterdamse ReisgenootEssentie Training Centrum: Amsterdamse Schatkamer

Humanication heeft in deze situatie de Scientology-methode succesvol toegepast om zeer veel geld te verdienen. Een apart hoofdstuk vormt de werving van cursisten. Essence Trainingen adverteert niet openlijk maar probeert via (oud)cursisten nieuwe cursisten te werven. Enthousiaste cursisten zoeken in hun omgeving naar mensen waarvan ze menen dat die ook getrained moeten worden.


Wie een training niet kan betalen mag een deel in natura voldoen door cursisten te werven (je zal maar zo iemand in je vriendenkring hebben rondlopen...).In de euforiestemming van Essence wordt cursisten een aanbod gedaan om met korting (bijvoorbeeld tien project) in te schrijven voor de Source-training. Ze moeten dan wel snel beslissen, en velen doen dit omdat ze nog in een soort overwinningsroes verkeren van de Essence.


Leer Je Essentie Kennen: Training In Amsterdam


Heel langzaam en vriendelijk sluipt de organisatie het leven van de cursist binnen om vervolgens haar ronselpraktijken op te voeren. Ronduit walgelijk zijn de pogingen van Sagiv om via basisscholen aan werving te doen (zie bovenstaande stukken uit Zegjezegje). Deelnemende leerkrachten worden voor training naar het Essence gebouw gelokt en driemaal raden wat ze daar nog meer tegenkomen...? Pikant detail: Sagiv predikt nu allerlei verzoeningstechnieken, die zogenaamd in Israël ontwikkeld zijn.


Is deze man wel zo onpartijdig en vredelievend als hij zich doet voorkomen? Waarom zijn Essence en Source-cursisten soms zo irritant voor hun omgeving? De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet iedere cursist vervelend wervingsgedrag vertoont. Vooral de wat "stabielere" types zullen er niet al teveel over zeggen tegen anderen.


Essentie Training: Amsterdamse Groei


Het zijn met name de "instabiele" types, de ongelukkigen, de "dolenden", eenzamen etc. voor wie de trainingen ware openbaringen zijn. Platgezegd ontstaat dit effect omdat deze laatste categorie (soms ook "kneuzen" genoemd op forums) inderdaad maar een fractie van haar capaciteiten benutte voorafgaand aan de trainingen. Naïef als ze zijn, denken ze dat dit enorme effect bij iedereen zal optreden hetgeen absoluut niet het geval is.


Hoe rol je er in en hoe kom je er weer vanaf? Na Essence en Source kun je oneindig door blijven trainen en daar ligt het gevaar. Een voorbeeld: na de Source worden cursisten geïnformeerd over een vervolgtraject ITFS (Introductie Training for Succes). Binnen deze trainingen is er zelfs keuze voor een drietal trajecten.


Wat de organisatie echter niet vermeld dat zijn de taken en verplichtingen die cursisten gaan krijgen op wervingsgebied. Je wordt gevraagd je huis open te stellen voor voorlichtingsavonden in een "veilige" omgeving. Nu klapt de val dicht en zit je er tot de nek toe in. Hier verander je langzaam in een instrument van de organisatie (per dag dien je twee andere mensen aan te spreken over Essence en je krijgt training om niet al te "dwingend" over te komen).


Essentie Cursus: Amsterdamse Verkenning


Drop-outs zullen zich misschien schamen, zijn bang of hebben geheimhoudingsverklaringen getekend. Denk niet er zomaar uit te kunnen stappen. 2. Alles is een keer uitgewerkt. Zelfs bij de meest overtuigde en fanatieke Essence en Source-gangers treedt na enkele maanden (zes maanden wordt regelmatig genoemd) een dip op: het effect raakt wat uitgewerkt.


Vele oud-cursisten raken na de euforie in een dip of erger, een depressie. Helaas zoekt een aantal van hen de trainingsorganisatie weer op in de hoop daar zichzelf weer "op te laden". Uiteraard zijn vormt dit een uitgelezen doelgroep voor Humanication Holding voor verdere "behandeling". Depressieven die dit niet doen zijn op zichzelf aangewezen en hebben hopelijk niet al te veel vrienden weggeduwd in hun euforie-fase.


Ontdek De Essentie: Training In Amsterdam


Wordt geen Essence-mannetje/vrouwtje of -stel. Vraag jezelf eens af of de cursistengroep ook je vriendengroep moet worden. Soms doen stellen allebei de trainingen en versterkt dit hun onderlinge band. Er zijn voorbeelden te vinden van "happy" Essence-gangers die gezamenlijk iedereen in hun omgeving er naar toe probeert te lokken. Ze krijgen veel Essence- en Sourcevrienden en belanden in een warm bad.


Essentie Training: Amsterdamse OntdekkingsreisEssentie Cursus: Amsterdamse Verkenning

Op dat moment vinden ze dat niet erg want "er komen immers zoveel nieuwe, 'echte' vrienden voor terug". Zolang ze het spel meespelen zijn deze stellen gelukkig. Willen ze eruit stappen, of erger nog: als 1 van 2 eruit wil dan treden enorme problemen op. Men valt in een heel diep gat en de eigenwaarde is dan gedaald tot een nulpunt.


Humanication belooft liefde maar zaait haat. Polarisatie is een veelgehoorde klacht van cursisten-partners (mensen tegen elkaar opzetten). Zeker als ze "vers" uit de cursus komen verdelen Essence en Source-gangers de wereld in twee of drie groepen: de "goeien" die evenals henzelf de "verlichting" hebben ervaren en de "dommen", die het (nog) niet deden of die niet willen.


Het gevolg is dat cursisten mensen in hun omgeving (on)bewust stevig onderschatten en daarmee veel weerstand, irritatie en zelfs agressie oproepen. Heb je een slechte relatie of verkeer je op de rand van een scheiding, wees dan "gerust" na de training gaat het geheid uit tussen jou en je partner.


Essentie Training Centrum: Amsterdamse Essentiecentrum


Je leert niks nieuws. Essence en Source leren je niets nieuws. Oud-cursisten beamen dit helaas absoluut niet. Je kunt dit ook zelf doen door aan goede vrienden, familieleden of collega's te vragen hoe jij in elkaar zit en in welke gewoonten je steeds terugvalt. Zeggen verschillende mensen hetzelfde dan kun je daar wat mee doen.

Report this page